top of page

Lamine Diş Kaplama

Lamine Diş Kaplama Nedir?

Lamine Diş Kaplama sağlıklı diş üzerine uygulanan ince bir tabaka ile yapılan işlem olarak bilinir. Çok az miktarda gerçekleştirilen törpüleme sonucunda yapılır. Latinceden gelen yaprak kaplama işlemi ile birlikte protez uygulamasıdır.

Kişinin rahatsız olduğu diş problemlerinin çözümlenebilmesi için mutlaka uzman hekim kontrolünden geçmesi gerekmektedir.

Aksi takdirde tedaviyi gerçekleştirmenin veya diş problemini bilmenin imkanı yoktur. Ülkemizde ve dünyada sıklıkla tercih edilen ve diş teknolojisinde büyük faydalar sağlayan tedavi yönteminde lamine diş kaplama olarak bilinmektedir.

İşlemden önce hasta bir ön muayeneden geçer. Diş problemi hakkında bilgi almak için görüntüleme tekniklerini kullanır. Hastanın herhangi bir rahatsızlığı varsa önce bu giderilmelidir. Aksi halde işlemin uygulanabilmesi mümkün değildir. Dişlerin zamanla aşınması nedeniyle tedavi yönteminde kullanılan bir yöntemdir.

Gülümseme Kontrol

Lamine Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Çeşitli sebeplerden dolayı diş eti çekilmeleri meydana gelir. Bunun dışında dişlerde sarımsı bir görünüm de ortaya çıkabilir. Önde, üst ve alt dişler sararmaya ve ardından siyahlaşmaya başlar.

Renklenme sorunu nedeniyle dişler zarar görür ve kötü bir görüntünün ortaya çıkması ile birlikte kişinin özgüven eksikliğinin kaçınılmaz sonu gelir. Bu nedenle diş hekimi kontrolünden geçilerek kontroller gerçekleştirilir.

Öncelikle porselen kaplama hazırlanır. Hazırlanan bu kaplama ile doğal bir görüntü elde edilmelidir. Dişlerin yüzeyi temizlenir ve kaplama işlemine zemin hazırlamak için hafif bir aşındırma yapılır.

Hazırlanan kaplamanın diş yüzeyine yerleştirilmesi ve yapıştırılması büyük önem taşımaktadır.

Lamine Diş Kaplama Kimlere Uygulanır?

İşlemin uygulanabilmesi için hastanın belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu nedenle işlem öncesinde yapılan tetkikler ve alınan tıbbi öykü bilgileri ile birlikte hastanın tedaviye uygunluğu belirlenir.

Bu gibi durumlarda tedavi sonucunun hastalar için ne kadar avantajlı olacağı belirlenir. Örnek vermek gerekirse; Geceleri dişlerini sıkan hastalarda bu işlem uygun görülmemektedir. Tırnak yeme ve kronik hastalık sonucu uygulanamaz.

İşlem için uygun olan hastalarda, çoğunlukla dişlerinde çapraşıklık veya çapraşıklık olan hastalarda uygundur. Dişlerdeki boşluklar, dişlerin renginin sararması ve dişlerdeki çoğu fiziksel bozukluğun giderilebildiği problemlerde diş kaplama doğru bir tedavi yöntemi olarak bilinmektedir.

Lamine Diş Kaplama Bakımı Nasıl Yapılır?

Ağız ve diş sağlığı büyük önem taşıyan ve herkes tarafından doğru bir şekilde yapılması gereken sağlık durumlarından biridir. Normal şartlarda dişler gün içinde iki dakika fırçalanmalıdır. Uygun zamanlar sabah ve akşam olarak belirlenir.

Bu durum kişinin sosyal yaşantısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak günde iki kez iki dakika süreyle temizlenmelidir. Ayrıca oral solüsyon ve diş ipi gibi yardımcı ekipmanlar da kullanılabilir. Diş ipi kullanırken dikkatli olunmalıdır. Çünkü burada dişlerin zarar görmesi ve beklenmedik problemlerin oluşması durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Diş kaplama tedavisinden sonra sert ve sert cisimleri ısırmamaya özen gösterilmelidir. Diş gıcırdatma veya tırnak yeme problemlerinden kaçınarak problemlerin artmasına neden olmamak kesinlikle gereklidir. Daha doğal dişlere sahip olmak için uzman hekimin verdiği talimatlara uyulması büyük önem taşımaktadır.

Lamine Dişlerin Avantajları Nelerdir?
Kaplama işlemlerinde olduğu gibi medikal alanlarda kullanılan kuvvetli yapıştırıcılar yardımı ile yapılmaktadır. Burada kaplama, düşme veya kırılma riski olmadan doğru bir şekilde yapılır.
Lamine kaplama işleminden sonra dişlerde herhangi bir kararma veya sararma olmaz.
Birden fazla lamine diş kaplama yapabilme özelliğine sahiptir.
Tedavi sonrasında daha doğal ve beyaz dişler elde edilir.
Burada doğal dişe zarar vermeden yapılan tedavi yöntemi olarak bilinmektedir. Dişin yapısını bozmadığı için rahatlıkla yapılabilir.
Lamine Diş Kaplama Kullanım Süresi
Her tedavinin kendi ömrü vardır. Burada da kaplama tedavisinin ömrü değişebilir. Uzman hekimin verdiği talimatlara uyularak ve kaçınılması gereken durumlara dikkat edilerek lamine kaplamanın ömrünün uzatılması mümkündür.

Lamine kaplamanın ömrü genellikle ömür olarak bilinir. Ancak hasta sorunlarla karşı karşıya kalırsa bu durum tedavinin ömrünü kısa sürede kısaltacaktır.

Aradan yıllar geçmesine rağmen hala tedavinin avantajlarından yararlanma imkanı vardır. Çay, kahve, sigara gibi zararlı besinlerin içilmesinden sonra dişlerin düzenli olarak fırçalanması ile bunu ömür boyu sürecek bir tedaviye dönüştürmek mümkündür.

Diş Kaplamaları Neden Yaptırılmalıdır?

Işık geçirgen özelliği sayesinde dişlerde daha doğal bir görünüm sağlar. Alınan zararlı besinlere rağmen kesinlikle renk değiştirmez. Bu nedenle diş problemi veya sağlık problemi olmayan kişiler için ideal bir tedavi yöntemi olduğu için yapılması tavsiye edilmektedir.

Bazı durumlarda diş taşı oluşumunu da engeller. Diş taşı oluşumu normalde kişinin diş ve diş etlerine zarar veren problemler arasındadır. Diş yüzeyinde sadece hafif bir aşındırma ile kaplama işlemini gerçekleştirerek lamine diş kaplama tedavisinin kısa sürede tamamlanmasına yardımcı olur.

Lamine Diş Kaplama Tedavi Süresi Ne Kadardır?

Hasta kendi isteği doğrultusunda ve daha estetik bir görünüm elde etmek için yapılan diş kaplama tedavisine başvurarak en doğru kararı vermiş olur. Yüz anatomisi, diş şekli, ağız ve diş etleri gibi durumlar dikkate alınmalıdır.

Böylece kaplama işleminin doğru ve etkin bir şekilde yapılması sağlanır. Aksi takdirde, tedavi hayal kırıklığından başka bir şey olmayacaktır. Bunun için güvenilir ve deneyimli uzman hekimler yardımıyla tedavinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Tedavi süresi ve tedavi süresi; Diş hekiminin tecrübesine göre değişir. Genelde 2-3 seanslık kombine tedavi olarak bilinir. Yani ortalama 7-10 günlük bir sınırlaması vardır. Hastanın ciddi bir sağlık sorunu ya da diş problemi yoksa tedaviye başlanır ve en kısa sürede tamamlanır.

Lamine Diş Ne Kadar Ömürlüdür?

Tedavi yöntemlerinin etkileri zamanla değişebilir. Bu değişiklikler; Kullanılan yönteme, diş hekiminin tecrübesine veya işlem sonrasında hastanın dikkat etmesi gereken noktalara göre değişiklik gösterebilir.

Tedavinin uzun sürmesi ve daha sağlıklı gülüşlere sahip olabilmek için verilen talimatlara harfiyen uyulması büyük önem taşımaktadır. Aksi takdirde lamine kaplama ömrü kısa sürede kısalarak sorunların artmasına neden olur.

Lamine Diş mi İyi Zirkonyum mu?

Lamine diş ve zirkonyum diş uygulaması iki farklı tedavi yöntemidir. Her ikisinin de kendi içinde birçok avantajı vardır ve birçok hasta tarafından tercih edilen tedavi yöntemleri arasındadır. Bu gibi durumlarda ikisini karşılaştırıp hastanın uygun ve yakın gördüğü kaplama yöntemine karar vermek önemlidir.

Zirkonyum metal destekli olmadığı için diş uygulamalarında tercih edilmektedir. Ağızda koku ve tat oluşturmaz.

Alerjisi olan kişiler için de doğru bir seçimdir. Lokal anestezi uygulaması altında yapılır. Dişler küçültüldükten sonra zirkonyum dişin üzerine yerleştirilir.

Zirkonyum kaplamada dişler tasarlanırken özel fırınlarda hazırlanır. Kişiye zarar vermez ve diş problemlerinde artışa neden olmaz.

Diş kaplama tedavisi ise kısa sürede gerçekleştirilen bir tedavi yöntemidir. Zirkonyum ile arasında büyük farklar vardır. Burada diş küçültmeye gerek yoktur. Lamine dişin kaplaması ancak diş yüzeyinde çok hafif bir aşındırmadan sonra üzerine yerleştirilir.

Tek diş lamine edilebilir mi?

Burada birden fazla diş kaplanabilir. Uygulamada kullanılacak laminat kaplama sınırı yoktur. Ancak ağız ve diş problemi olmadığından emin olduktan sonra yapılabilir.

Detaylı ve kesin bilgi almak için mutlaka bir diş hekimine muayene olunmalıdır. Kırık, çatlak ve çapraşık tüm dişlere uygun hale getirilebilir. Daha doğal bir görüntü elde edildiği için gülümsemeleri gizlemeye gerek kalmadan yapılır.

Lamine Diş Koku Yapar mı?

Bu durum iki farklı şekilde ele alınabilir. Kullanılan ve tercih edilen ürünün kalitesine göre değişiklikler görülebilir. Kaliteli malzemelerden üretilen diş kaplamaları koku sorunu yaratmaz. Aslında burada ortaya çıkan kötü koku sorunu dişin ağız hijyeni ile alakalıdır.

Diş eti hastalığı, ağız içi bakteriler ve daha birçok nedenden dolayı sorunlar ortaya çıkar. Bunun diş kaplama ile ilgisi yoktur. Bu gibi durumlar sonucunda mutlaka ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılması ve diş hekimine muayene olunması gerekmektedir.

Yaprak Laminat Nedir?

Yaprak laminasyonu olarak bilinen bu durum aslında diş kaplama tedavisi olarak da bilinmektedir. Dişlerdeki kırık, yarık ya da eğiklik problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Dişlerin belli bir formda olması için öncelikle yüzeyel aşındırma yapılmalıdır. Lamine dişler daha sonra alınan ölçülere göre tasarlanır.

Tercih edilen renk, konum ve form gibi koşulların göz önünde bulundurulması gerekir. Doğal dişleri taklit eder ve daha pürüzsüz görünmelerini sağlar. Yüzeydeki aşındırmadan sonra dişin üzerine önce bir tabaka yerleştirilir ve lamine yaprak olarak adını buradan alır.

Lamine Diş Kalıcı mı?

Estetik uygulamalar arasında ideal ve doğru seçim olarak bilinmektedir. Kişide sağlık ve diş sorunlarına kesinlikle yol açmaz. Doğru kullanıldığında doğal bir görüntü elde edilir.

Belirli şart ve koşulların sağlanmadığı durumlarda bu işlem kısa sürebilir. Bu da hastanın başarısız sonuçlar almasına neden olur. Aslında bu sorunun ortaya çıkış nedeni iki farklı şekilde ele alınabilir.

Kişinin dikkat etmesi gereken hususlara ve kullanılan malzemenin kalitesine göre değişiklik gösterebilir. Bu iki durumdan biri baskınsa tedavinin başarısızlık oranı oldukça yüksektir. Bu içerikte; Diş kaplama tedavisinin uzun ömürlü olduğu bilinmektedir.

bottom of page